Menu

People's Climate Mobilisation

Ideeen Voor Acties

Geen woorden maar actie!

Op 23 september zullen bijna alle regeringsleiders in New York bij elkaar komen voor een historische Klimaattop. Wij grijpen dit moment aan om het weekend voorafgaand aan deze top wereldwijd te laten zien dat wij met z’n allen zelf de leiding nemen om het klimaatprobleem op te lossen en op te roepen tot meer actie. Doe mee en organiseer een opvallende actie waarin jij jouw universiteit of gemeente oproept om te divesteren uit de fossiele industrie. 

Hier hebben wij een aantal leuke acties op een rijtje gezet. Deze acties zijn eenvoudig en met weing middelen te organiseren, resultaat gegarandeerd. Geen woorden maar Actie!

 

  • Carbon Volleyball: ‘smash de koolstofbubbel’

Organiseer een leuke ‘smash de koolstofbubbel’ volleybal wedstrijd op het terrein van jouw universiteit of hogeschool of op een drukke plek in de stad? Door te blijven investeren in de fossiele industrie zorgen wij ervoor dat de koolstofbubbel steeds groter wordt. Met een wedstrijdje ‘smash the koolstofbubbel’ laat je zien dat dit een volkomen belachelijke en gevaarlijke situatie is, waar snel een einde aan gemaakt moet worden.

carbonbubble

carbon2

 

  • Lijst je ‘Fossielvrij’ oproep in

frame

Maak een gave fotopetitie, waarin je medestudenten, collega’s of voorbijgangers

fotografeert met een mooie lijst en een oproep om jouw instelling fossielvrij te maken. Vergeet niet om de contactgegevens te vragen en die toe te voegen aan jouw eigen petitie. Bedenk ook een leuke en creatieve manier om deze fotopettie aan te beiden aan het bestuur jouw universiteit, hogeschool of gemeente.

 

  • ‘Divestmentselfie’

Neem een gekke, opvallende foto van jezelf of jouw Fossielvrij groep waarin je oproept voor een Fossielvrije universiteit, hogeschool of gemeente. Deel deze foto via #fossielvrij en #peoplesclimate hashtags

selfie1

selfie2

 

  • Prik de Koolstofbubbel door

selfie3Weet jij hoeveel geld jouw universiteit, hogeschool  of gemeente investeert in de olie-, kolen en gasindustrie? Schrijf het op een grote ‘koolstof’ballon, vul deze ballon met nepgeld en vraag een vertegenwoordiger van jou organisatie om de ballon op een publieke locatie door te prikken.

 

 

 

  • Laat je acties zien aan de wereld!

-Meld je actie aan via deze website.

Lees hier hoe je je foto’s kunt delen door ze naar ons op te sturen

-Meer weten over divesteren en de koolstofbubbel? Ga naar fossielvrij.nl of https://www.facebook.com/FossielvrijNL

-Gebruik voor je posts op social media de hashtags #fossielvrij, en #peoplesclimate .
Vergeet niet om een kort verslag te maken van je actie (foto’s, tekst etc) en stuur ons je materiaal dat je gebruikt hebt.

Materialen

POSTER


Alle Poster sind im A4-Format

PLAATJES OM TE DELEN.


Deel deze via social media!

LOGO'S EN MEER


Gebruik deze en voeg ze toe aan de foto's die je zelf hebt gemaakt! Oh ja, de code voor de kleur oranje is: rgb(255, 160, 23).

Square logo Square logo (Adobe Photoshop file)
Header logo Header logo (Adobe Photoshop file) Header logo (Adobe Illustrator file) Background image Montserrat font Mission Gothic font