Menu
urszula urszula, September 4, 2014

Op 21 september zal de grootste klimaat mobilisatie ooit plaatsvinden in New York en de rest van de wereld. Een delegatie van diverse grassrootsleiders zal aanwezig zijn bij de mars in NY om de stem van mensen uit bewegingen en campagnes van over de hele wereld te laten horen. Zij zullen hun aandacht richten op diverse lopende campagnes die na 21 september vervolg krijgen.

 

We zijn verheugd om deze groep van wereldwijde klimaatambassadeurs voor te mogen stellen!

 

EFLEDA KEMPIS BAUTISTA uit de Filippijnen

Efleda Kempis Bautista is momenteel de voorzitter van de Leyte Rural Assistance Program Efleda-Bautista-2en de Leyte Center for Development en is nauw betrokken bij de noodhulp en wederopbouw na de super tyfoon Haiyan via de People’s Surge Filippijnen. Ze was een vooraanstaande leraar en heeft veel gewerkt met landelijke, clans, families en jeugdgemeenschappen in de regio Samar. Daar richtte ze zich vooral op: conversatie, afvalbeheer, kust schoonmaak, anti-mijnbouw en recycling op basis van inkomst genererende projecten.

 

 

MARTIN GUILLERMO MULLALLY uit Argentinië

 

Martin Guillermo Mullally is een communicatie-expert en lid van Observatorio Petrolero Sur (OPSur) Martin-Cipo-Mullullay-HighRes2-. Hij deed onderzoek en naar de sociale en milieueffecten van de fossiele industrie in Argentinië. Hij is ook lid van de pers-team van de Multi-Sectorale Coalitie Tegen schaliegas. Hij werkt als een producent in het tv-programma Cartago, is co-host van radio tijdschrift Vorterix Neuquen, en werkt samen met de coöperatie Cae Babylon.

 

 

ISSO NIHMEI van Vanuatu, Pacific Islands

Isso Nihmei is een jeugdleider die werkt met de SPC-GIZ op het nationale IssoClimate Change Adaptation Program (CCCPIR), die tot doel heeft om de capaciteit van de regionale overheden en organisaties te versterken zodat zij beter om kunnen gaan met de gevolgen van klimaatverandering. Binnen dit werk richt hij zich op klimaatverandering en landbouw, met inbegrip van nieuwe landbouwtechnieken, connecties met de overheid, en de interactie met de nationale en regionale initiatieven tegen klimaatverandering.

 

VAISHALI PATIL uit India

 

Dr Vaishali Patil is een toonaangevende grassroots activist die heeft gewerkt in de Konkan regioVaishali-Patil- van India Maharashtra al meer dan 20 jaar over onderwerpen variërend van landrechten voor vrouwen tot het beëindigen van steenkool- en mijnbouwprojecten. Ze is de oprichter van de Ankur Trust; voorzitter van het Forum voor Veeleisende Rechten van Inheemse Volkeren. Ze is Convocant van het Forum tegen Rampzalige Projecten in Konkan en secretaris van Vikas Sahyog Pratisthan Netwerk van NGO’s in Marahashtra. Ze is ook de oprichter van het forum tegen wreedheden tegen vrouwen.

 

GÖKŞEN ŞAHİN uit Turkije

 

Gökşen Şahin was een van klimaat-activisten die Turkije’s Global Action Group, oprichtte in 2005, goksen_resim-dat het tekenen van de Kyoto”-campagne om de Turkse regering aan te moedigen om eindelijk het Kyoto-protocol te bekrachtigen. Zij is de Coördinator Milieubeleid en Klimaatbeleid officer van TEMA Foundation. De Turkse stichting voor de bestrijding van bodemerosie, en voor herbebossing en de bescherming van de natuurlijke habitats. Bij “Open Radio”, de enige onafhankelijke radiozender in Turkije, heeft ze verschillende programma’s georganiseerd op het gebied van milieu en klimaatverandering en momenteel produceert ze het “Groene Golf” radioprogramma daar.

 

FATIMATA NIANG DIOP uit Senegal

Dr. Fatimata Niang Diop coördineert UNDESERT, een NGO die werkt om milieuvervuiling Fatimata-Niang-Ep-Diop-te bestrijden in West-Afrika. Ze is een expert in ecologie, biodiversiteit, bosbeheer en koolstof projecten. Ze is ook een consultant voor Wetlands International en IUCN inzake de beoordeling van biodiversiteit in West-Afrika. Werkend met jonge klimaat activisten, is ze momenteel hoofd van nationale powershift groep in Senegal in het kader van Global Powershift dat tot doel heeft de klimaatbeweging op te schalen door regionale samenwerking, strategische campagnes en grassroots mobilisaties.

 

DIANA MACIAGA uit Polen

Diana Maciaga werkt voor de Poolse NGO Workshop for all beings (Pracownia na Rzecz Wszystkich Istot), Diana-Maciagadie gespecialiseerd is in de bescherming van de rijkste biodiversiteits-schatten van Polen. Ze nam deel aan Global Powershift en Power Shift Centraal & Oost-Europa en deelt haar ervaringen via campagnes en de coördinatie van een opleiding voor de lokale Poolse leiders – “. Guardians of Climate” Ze is momenteel één van de organisatoren van de “Stop Elektrowni Północ” campagne (stop de ‘Noord’ energiecentrale) – een nieuwe kolengestookte faciliteit in haar regio in Polen.

 

JUAN PEDRO CHANGuit Peru

Juan Pedro Chang Castro is een leider van de vakbond, een milieuactivist en manager duurzame ontwikkeling binnen het Decent Labor verbond. Hij is lid van de Nationale Commissie van Gezondheid en Milieu voor de Confederatie van Arbeiders in Peru (CUT PERU), commissielid van de Paramonga Environmental Monitoring, en lid van de commissie die de People’s Summit over klimaatveranering in Peruorganiseert. He is de secretaris van de CUT PERU confederatie, plaatsvervangend secretaris-generaal voor de coördinatie van de Andes Arbeidsvakbond (CCSA), waaronder Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru en Venezuela. Naast verschillende andere posities die hij bekleedt, is Juan ook lid van de Nationale Raad van Arbeid, ministerie van Arbeid en Milieu (MTPE CNT).

 

DESMOND MATTHEW D’SA uit Zuid-Afrika

Desmond D’sa is de mede-oprichter en co-coördinator van het Milieuverbond van de Zuid-Durbanse gemeenschap. Hij ontving de 2014 Goldman Environmental Prizevan Afrika voor zijn inspanningen om de zeer diverse en rechteloze gemeenschappen van Durban te helpen met het succesvol sluiten van de Bulbul Drive vuilstortplaats, een van de meest vergiftigde vuilnishopen die de bewoners in de directe omgeving blootstelde aan gevaarlijke chemicaliën en daarmee hen beroofde van het recht op een veilig en schoon milieu.

 

LORENA DEL CARPIO SUAREZ uit Peru

Lorena del Carpio Suarez is een jeugdleider en lid van de Beweging van Peruaanse Burgers voor Klimaatverandering (El Movimiento Ciudadano frente al Cambio Climático), die een belangrijke rol speelt in het bredere maatschappelijk middenveld, de PeruCOP20 groep. Ze is betrokken bij de organiserende commissie van de PeruCOP20 groep, waar ze technische assistentie en capaciteitsopbouw verzorgt.

 

OMER MADRA uit Turkije

Ömer Madra is de Hoofredacteur van en Oprichter van Acik Radyo, Istanbul, het eerste onafhankelijke, door luisteraars ondersteunde publieke radiostation in Turkije. Hij is een prominent expert op het gebied van recht, schrijver, columnist en voormalig uitgever van tijdschriften; en hij is een redacteur en hij draagt bij aan diverse media in Turkije, waaronder Açık Gazete (Open Krant), Açık Yeşil (Lichtgroen), en Gezi Park: Rapporten en Commentaar. Hij is de auteur van verscheidene boeken waaronder De Opwarming van de Aarde en de Klimaatcrisis – Waarom We niet kunnen Wachten (Küresel Isınma ve İklim Krizi – Niçin Daha Fazla Bekleyemeyiz); met Ümit Şahin.

 

ELIZABETH MPOFU uit Zimbabwe

Elizabeth Mpofu is de huidige Coördinator van La Via Campesina’s ICC. Als biologische boer en activist, en als iemand die werkt aan de verbetering van het welzijn van kleine boeren, is ze een van de oprichters van het Zimbabwe Smallholder Organic Farmers Forum (ZIMSOFF) en het Eastern Southern Smallholder Farmers’Forum (ESAFF), organisaties die zich bezighouden met duurzame landbouwtechnieken. Ze is voorzitter van ZIMSOFF en is de vicevoorzitter van ESAFF. Ze heeft ook gewerkt voor de Association of Zimbabwean Traditional Environmental Conservationists (AZTREC), en is daar later voorzitter van geworden.

 

LIDY NACPIL uit de Filipijnen

Lidy Nacpil is een leidende activist uit de Filipijnen en werkt aan kwesties over economische, milieu-, sociale en genderrechten in nationale, regionale en wereldwijde campagnes. Ze is de coördinator van Jubilee South – Asia Pacific Movement on Debt and Development (JSAPMDD), co-coördinator van de Internationale Campagne Demand on Climate Justice (DCJ), en is lid van de coördinerende commissie Global Alliance on Tax Justice (GATJ). Ze zit ook als vicevoorzitter in de Freedom From Debt Coalition (FDC) in de Filipijnen en is voorzitter van de Philippine Movement for Climate Justice (PMCJ). Lidy is een nieuw lid van het internationale 350.org bestuur.

 

CATTY QUISPE RIVERA uit Peru

Catty Quispe Rivera is een 29-jarige activist binnen de Beweging van Peruaanse Burgers voor Klimaatverandering (El Movimiento Ciudadano frente al Cambio Climático)waar ze verantwoordelijk is voor het Advocacy en Campagnewerk. Daarnaast heeft ze geholpen het werk van MOCCIC’s jeugdactivisme te leiden. Ze was betrokken bij Global Power Shift en is een jongerenvertegenwoordiger in de Metropolische Vergadering in Lima. Ze zit momenteel in het coördinatie team voor Tierractiva – een evenement voor Peruaanse jongeren dat gaat over klimaatverandering op nationale schaal en de aankomende internationale onderhandelijkingen tijdens COP20. Tot slot is ze de coördinator van de Communicatie werkgroep voor de Peru COP20 groep.