Menu

DIN INBJUDAN TILL ATT FÖRÄNDRA ALLT

I september kommer statschefer att mötas i New York för ett historiskt klimatmöte. Med vår framtid i fara, kommer vi att använda denna helg för att förändra historiens gång.

Klimatdemonstrationen i New York kommer att sakna motstycke – både i fråga om storlek och påverkanskraft. Detta ögonblick kommer inte bara att handla om New York eller USA – statschefer från hela världen kommer att vara på plats, och de kommer att ha de globala mediernas uppmärksamhet.

Vårt krav är Handling inte ord! [Action, Not Words]. Tillsammans kräver vi att de nödvändiga åtgärderna vidtas för att skapa en värld med en ekonomi som fungerar för oss människor och för planeten – och det nu. Vi vill ha en värld fri från klimatförändringarnas faror.

Vi vet att inget enstaka möte eller sammankomst kan ”lösa klimatkrisen” och på många sätt kommer detta inte ens att handla om själva mötet. Vi vill att det här ögonblicket ska handla om oss – engagerade människor som står upp – för att vi ska organisera oss, för att främja alternativen, för att konfrontera fossilindustrin och för att främja utvecklingen av en rättvis, säker och fredlig värld.

För att kunna göra det, måste vi agera – tillsammans.